30 mars 2007

Kanal Lokal










På stickcafeét idag hade vi besök av ett team från Kanal Lokal.Det var många frågor om stickning som ställdes då och gavs svar på.En nyfiken reporter provade på att sticka.

19 mars 2007

Sticktåg till Eskilstuna och Mälarmaskorna

Man kan längta tills det blir lördag av många anledningar.Lördagsgodis, en heldag att sticka eller att få åka med på Sticktåget!

I god til till avgång 8.03 samlades vi på perrongen i Linköping.Väl ombord slet vi snabbt upp våra stickningar. Ingen tid att förlora! Men såklart fikade vi också. Äggmackor, piroger, morötter, frukt och så kaffe/te/festis.

I Eskilstuna sken solen som ni ser, och vi blev välkomnade av Agneta från Mälarmaskan, som generöst lovat oss garnguidning. Jag hade angett vårt signalement, våra stickväskor!

Första stoppet på trevliga Vävknuten, vävgodis, garner och en massa fina saker. Som ni ser finns det de som placerat sin butik strategiskt strax intill.

Som sagt, ingen lördag utan lördagsgodis, väl?



Undrar vart den där sjalen ska gå nånstans? Eller - ingen behöver frysa som är rätt klädd!


Stickcafé på trevliga Nystvindan ihop med Mälarmaskan.



Eftersom vi som regel har så ont om garn, så passade vi på att köpa lite nytt! ;-)
Och en lördag går fort. Dags att tacka för oss och gå till tåget.


... och så fram med stickningen igen då!
Tack till alla som gjorde utflykten möjlig! När går nästa sticktåg?

14 mars 2007

Vårkänslor

Nu börjar det suga i sticktarmen efter att få ses utomhus och sticka. Samtidigt som man blir kluven i sin längtan när man läser pollenrapporten.

En härlig våraktivitet är Sticktåget på lördag. Vi hoppas på sol, fika och mycket garn. Och massor med stickprat med Mälarmaskorna!

09 mars 2007

Stickresa!

Med start den 11 mars kan vi ge oss ut på en virtuell stickresa!
Titta HÄR
Det kommer nog att bli ett roligt äventyr!

02 mars 2007

Vi fyller 1 år


För ett år sen var jag och Stickorren mfl på Sticka!s årsmöte. Vi blev utmanade att starta nya lokalavdelningar och på stående fot så sa vi "OK, vi åker hem och startar en ny lokalavdelning!"
Så var Linkmaskan född och idag lever vi ett gott stickliv, tillsammans med LKPGknitters, vi åker på utflykter, går på kurser, arrangerar egna workshops och snart ska vi iväg på sticktåg. Bara roligt hela tiden!
Lagom till vårt jubileum och årets Sticka!årsmöte har vi fått nya stickkassar.
Tack Malin för designen och tack Maud för kontakten med tryckaren.